Er is meer dan alleen snert

op de Brakelse ponymert

En natuurlijk ook

Meer te zien; meer te beleven

Eten & Drinken

Uiteraard kunt u ook dit jaar weer genieten van heerlijke snert, worsten, sateetjes, hamburgers, friet, ijs, oliebollen, Brakelse krakelingen en nog veel meer!

Specialisten

Er zijn verschillende kraampjes en demonstraties van paarden specialisten zoals een veearts, een paardenmasseur, een paardencoach, een kunstschilder en nog veel meer!

Ponyrijden

De ponymarkt is geen ponymarkt zonder zelf op een pony te hebben gezeten. Kom borstelen, knuffelen en rijden op de pony’s!

Ruiterartikelen

Heerlijk snuffelen tussen de ruitersportartikelen, rijlaarzen, paardentrailers, gehaakte en geborduurde paardenspullen.

Activiteiten voor de kids!

de hele dag genieten

 • Pony knuffelen
 • Pony borstelen
 • Pony rijden
 • Smincken
 • Knuffelweide
 • Hoefijzer knutselen
 • Springkussens
 • Bungee Trampolines
 • Draaimolen
home backup

Spectaculaire shows en demonstraties

Kijken en genieten

Al ruim een halve eeuw een familiefeest

Rond 1750 werd er door Baron Willem Hendrik Piek, Heer van Brakel, een paardenmarkt ingesteld. Tot ver in de negentiende eeuw was er levendige handel in Brakel, maar op den duur veranderde deze markt in een jaarlijks terugkerende kermis. Deze kermis werd in 1939 door burgemeester W.J. Pos afgeschaft. In 1963 is door burgemeester J. Aantjes op de laatste zaterdag van september de ponymarkt ingesteld. Deze ponymarkt is dus alweer ruim een halve eeuw een jaarlijks terugkerend familiefeest.

 

Vanaf 2017 wordt het concept wat aangepast. Naast de ponymarkt is er meer ponybeleving over de hele markt. Er wordt geprobeerd de ponymarkt te laten groeien en er zijn meer paardgerelateerde artikelen en bedrijven. Daarnaast wordt het publiek de hele dag vermaakt met verschillende shows en demonstraties. De kinderen kunnen zich uitleven met pony knuffelen, borstelen en rijden. Daarnaast kunnen ze genieten van de knuffelweide, een hoefijzer knutselen, zich laten smincken, springen op de springkussens, bungee springen op de trampolines en klimmen op de klimmuur. Kortom; een dag om nooit meer te vergeten!

Alvast een

sfeerimpressie

home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup
home backup

WORKSHOP

Sieraad Paardenhaar

 • Maak je unieke armband met je eigen paardenhaar voor maar 25,-! Geef je snel op want vol=vol. Opgeven kan via info@ponymarktbrakel.nl

  Paardenhaar Armband

met dank aan onze

Sponsors